NUK


NUK. Intelege Viata.

Ce mananc si ce beau?

stadii de viata > 18 Luni

Acum, este etapa cand copilul intelege mult mai multe lucruri si are gusturi diversificate.

Pe masura ce copilul tau se apropie de-al doilea an de viata, el poate incepe treptat sa manance alaturi de restul familiei. Acum poti folosi o selectie de feluri de mancare pentru a-l obisnui sa manance sanatos. Insa, ce inseamna aceasta selectie? 

Mancarea pe care o dai copilului ar trebui, bineinteles, sa satisfaca necesitatile sale nutritionale atat in ​​ceea ce priveste cantitatea, cat si ingredientele. Ar trebui sa asigure cresterea si dezvoltarea copilului tau, ajutandu-l in acelasi timp sa reziste infectiilor. Dar, este la fel de important sa te asiguri ca mesele sunt gustoase. Asigura-te ca copilul tau primeste toate substantele nutritive importante de care are nevoie, fiind atractive pentru palat si facand mancatul distractiv.

Daca copilului tau nu-i place gustul unui anumit fel de mancare, da-i acelasi tip de mancare intr-o alta zi (si inca intr-o alta zi dupa aceea). Asa cum spune proverbul: pofta vine mancand - sau altfel. Niciodata nu ar trebui sa fortezi copilul sa manance ceva sau sa-si curete farfuria. Copilul stie foarte bine cand este satul. Consumul de alimente al copilului tau va creste si va scadea in functie de personalitatea sa, de starea sa de spirit din acea zi si de etapa sa de dezvoltare.

Copiii care sunt crescuti cu o alimentatie sanatoasa si variata vor avea o baza solida pentru tot restul vietii. Caci, intr-adevar, in ceea ce priveste respectul pentru mancare, este adevarat ca un copac trebuie sa fie indoit atunci cand este tanar. Cercetarile arata ca, daca unui copil i-a placut un fel de mancare la o varsta frageda, va continua sa-i placa mai târziu.

Legumele ar trebui, prin urmare, sa constituie baza dietei copilului tau si ar trebui sa fie incluse la fiecare masa, impreuna cu porții modeste de carne si unele grasimi in doze mici. Este important pentru copii sa beamulte lichide, la fel ca si adultii. Pentru sfaturi si sugestii de retete si alimente, nu ezita sa descarci Ghidul de alimentatie NUK.

Produse potrivite in aceasta etapa a vietii

4 Etape ale Vietii