for more
      product information
  just click on the icons

  • play-pause
  • play-pause

Forma si Functia NUK

Cat se poate de natural.

Gura are un rol important in dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Respiratia, mancatul, perceptiile senzoriale – toate acestea necesita o coordonare perfecta intre maxilar, limba si buze. Alaptarea este cel mai bun exercitiu pentru acest lucru. La sanul mamei, bebelusul invata sa-si coordoneze miscarile, sa-si intareasca muschii si sa se pregateasca pentru urmatoarele sarcini care urmeaza – dentitia, mestecarea si nu in ultimul rand, vorbirea. 

the shape ot the orthodontic NUK teat

Pentru dezvoltarea tetinei ortodontice, NUK s-a bazat pe aceste cunostinte. Chiar daca nu mai alaptezi, tetina ii ofera bebelusului o experienta cat mai naturala.

Baza medicala din spatele acestui produs a fost dezvoltata de medicii dentisti Prof Dr. Dr. Balters si Dr. med. Dent. Müller. Ei au fost primii care au observat ca mamelonul mamei isi schimba forma atunci cand bebelusul este alaptat si doar atunci se obtine o coordonare perfecta in gura. Aceasta forma asimetrica este folosita chiar si astazi ca model pentru toate tetinele NUK.

De asemenea, orificiul tetinei are un rol important – tetinele NUK au orificiul putin mai in spate, ceea ce inseamna ca laptele se amesteca cu saliva, acesta fiind mult mai usor de digerat.

Stim cat de important este ca bebelusul sa nu inghita aer in timpul alaptarii. De aceea, am dezvoltat sistemul de ventilare anticolici, care creeaza un flux natural al curgerii lichidului. Impreuna cu diferitele dimensiuni ale orificiului pentru lichide de consistenta diferita, acest sistem este baza hranirii cu biberonul, ajutand la prevenirea crampelor abdominale ale bebelusilor.

De-a lungul mai multor decenii, NUK a cercetat forma pana la cele mai mici detalii, a dezvoltat-o si a adaptat-o constant celor mai recente descoperiri medicale. Nicio alta tetina nu imita atat de bine procesul de alaptare si nu sustine dezvoltarea sanatoasa a gurii atat de natural precum originalul de la NUK. 

Dovedit clinic*
Datorita formei sale naturale, tetina NUK este acceptata de majoritatea bebelusilor. Astfel, tetina este special adaptata atat pentru bebelusii care sunt hraniti cu biberonul, cat si pentru cei care sunt alaptati la san.