NUK. Intelegem Viata.

Alaptarea la san sau cu biberonul?

Ofera-i bebelusului tau ceea ce are nevoie intr-un mod care este potrivit pentru tine.

Sa intelegem un lucru: copilul tau va creste si se va dezvolta indiferent daca il alaptezi la san sau il hranesti cu biberonul. Cel mai important pentru nutritia bebelusului in primele saptamani este ca amandoi sa fiti relaxati si sa va simtiti confortabil. Asa ca, ai incredere in propriile instincte si nu lasa pe nimeni sa faca presiune asupra ta.

Daca decizi sa iti alaptezi bebelusul la san...

...trebuie sa stii ca laptele matern contine tot ceea ce are nevoie in primele sase luni de viata - intotdeauna in cantitatea corecta, la temperatura potrivita si disponibil imediat indifierent de locul in care te-ai afla. Chiar daca te imbolnavesti, copilul tau va fi bine. Deoarece, prin laptele tau se transmit anticorpii esentiali si nutrientii de care bebelusul are nevoie pentru o crestere si dezvoltare normala. Laptele tau functioneaza ca si un vaccin pentru copil impotriva unui numar mare de boli acute atat acum cand este mic, cat si mai tarziu in viata. Printre acestea se numara infectiile, inflamatiile, diareea sau alergiile.

Alaptarea este, de asemenea, o experienta pozitiva si pentru tine, ca mama. Pe langa avantajele practice si modul in care creeaza o relatie stransa intre tine si bebelus, alaptarea calmeaza corpul si sufletul in acelasi timp. Pe scurt, alaptarea ii ofera copilului (si tie) cel mai bun start in viata. De aceea, am dedicat o intreaga sectiune acestui subiect. Expertii echipei NUK iti vor raspunde la toate intrebarile in sesiunea video Q&A

Daca nu poti sa iti alaptezi bebelusul...

... hranirea cu biberonul este o alternativa buna. Biberoanele pot fi folosite pentru hranirea bebelusului cu lapte matern. In caz contrar, formulele de lapte pentru sugari sunt potrivite, doar ca acestea nu contin anticorpi. Folosirea unui biberon pentru hranirea copilului nu va sta in calea voastra de a crea o legatura puternica si speciala. Mai mult decat atat: acum va putea si tatal, bunicii sau alti ingrijitori sa ia partea la hranirea copilului. Cu toate acestea, nu lasa aceste avantaje sa te opreasca de la alaptat, daca acest lucru este posibil.

Petra Fricke, nutritionistul expert de la NUK din Hamburg, explica  in sesiunea video Q&A ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti hranesti copilul cu biberonul. Produse potrivite in aceasta etapa a vietii