It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.
[Translate to romanian:] breastfeeding or bottle?

Alăptare sau biberon?

[Translate to romanian:] breastfeeding or bottle?

Oferă-i bebelușului tău ceea ce are nevoie, într-un mod care este potrivit pentru tine.

În primele săptămâni, cel mai important pentru nutriția bebelușului este ca amândoi să fiți relaxați și să vă simțiți confortabil. Așa că ai încredere în propriile instincte și nu pune prea multă presiune asupra ta.

Dacă decizi să alăptezi ...

...trebuie să știi că laptele matern conține tot ce îi este esențial în primele șase luni de viață - întotdeauna în cantitatea corectă, la temperatura potrivită și disponibil imediat, indifierent de locul in care te afli. Chiar dacă te îmbolnăvești, copilul tău va fi bine. Deoarece, prin laptele tău se transmit anticorpii esențiali și nutrienții de care bebelușul are nevoie pentru o creștere și o dezvoltare normală. Laptele tău funcționează și ca un vaccin pentru copil împotriva unui număr mare de boli acute, atât acum când este mic, cât și mai târziu în viață. Printre acestea se numără infecțiile, inflamațiile, diareea sau alergiile.

Alăptarea este, de asemenea, o experiență pozitiva și pentru tine, ca mamă. Pe lângă avantajele practice și modul în care creează o relație strânsă între tine și bebeluș, alăptarea calmează corpul și sufletul, în același timp. Pe scurt, alăptarea îi oferă copilului (și ție) cel mai bun start în viață. De aceea, am dedicat o întreagă secțiune acestui subiect. Experții echipei NUK îți vor răspunde la toate întrebările în sesiunea video Q&A.

Dacă nu poți să alăptezi ...

... hrănirea cu biberonul este o alternativă. Biberoanele pot fi folosite pentru hrănirea bebelușului cu lapte matern. În caz contrar, formulele de lapte pentru sugari sunt potrivite, doar că acestea nu conțin anticorpi. Folosirea unui biberon pentru hrănirea copilului nu va sta în calea voastră de a crea o legatură puternică și specială. Mai mult decât atât: acum va putea și tatăl, bunicii sau alți îngrijitori să participe la hrănirea copilului. Cu toate acestea, nu lăsa aceste avantaje sa te opreasca din a alăpta, daca acest lucru este posibil.

Petra Fricke, nutriționistul expert de la NUK din Hamburg, explică în sesiunea video Q&A ce trebuie să ai în vedere atunci când îți hrănesti copilul cu biberonul.

These fit to this phase of life

4 Phases of Life