It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.
[Translate to romanian:] learning to walk

Invat sa merg

stadii de viata > 6-18 Luni

[Translate to romanian:] when babies learn to walk

Inca de la primii pasi, tu si copilul tau veti vedea lumea in mod diferit.

Chiar daca copilul este perfect echipat si este gata sa mearga, trecerea de la mersul in patru picioare pana la statul in picioare si in cele din urma mersul in picioare este un pas mare. Fiecare pas necesita multa incredere in sine. Unii copii sunt plini de curaj si reusesc sa mearga la 11 sau 12 luni, in timp ce altora le ia de doua ori mai mult. S-ar putea ca micutul tau sa se concentreze mai degraba pe dezvoltarea vorbitului si sa nu mai aiba timp pentru exercitii fizice excesive.

Acest lucru este perfect normal - nu este nevoie sa ii arati semne de nemultumire. In niciun caz nu trebuie sa incerci sa accelerezi dezvoltarea acestuia. Uita de premergatoarele pentru copii: pot provoca picioare strambe sau cracanate, deformari ale picioarelor sau chiar leziuni la spate. In plus, copilul tau este extrem de sensibil la semne de nemultumire din partea ta, ceea ce nu este benefic in ceea ce priveste increderea in sine. Este mai bine sa incurajezi copilul sa faca doar ceea ce este pregatit si in acest fel va avansa mult mai repede.

Odata ce acest pas mare a fost facut si copilul tau poate sa umble, intreaga sa viziune asupra lumii se va schimba. Fiind capabil sa schimbe locurile inseamna ca lucrurile pot fi vazute din perspective diferite. Si cu aceasta abilitate incepe sa-si dezvolte si propriul sentiment de sine. Copilul tau va incepe sa aiba o perceptie mai constienta despre el insusi si despre ceilalti. De acum inainte, el va fi preocupat sa afle despre "eu" si "tu", "a ta" si "a mea". De asemenea, este timpul sa pui in aplicare cateva masuri de "prevenire a unor accidente", cum ar fi balustradele la scari, sistemele de inchidere de siguranta la ferestre si balcoane sau scarile antialunecare. Insa, uneori, un “NU” dragut, dar sigur, este o modalitate utila de a reduce riscurile de accidentare.

These fit to this phase of life

4 Phases of Life