It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.
[Translate to romanian:] stages of live of 6 to 18 months old babies

Momente importante

stadii de viata > 6-18 Luni

[Translate to romanian:] babies from 6 to 18 months

Acum, copilul tau va apuca cu mainile tot ce ii iese in cale. Nasul mamei, ochelarii bunicului sau nasturii de la geaca: le va studia cu mare atentie folosindu-si manutele, ochii, dar in special gura. Cateodata, un singur element ii va distrage atentia minute in sir.

La apoximativ sase luni urmeaza o alta etapa a dezvoltarii: aparitia incisivilor inferiori. Acesta este un semn clar ca in cele din urma bebelusul tau creste si are nevoie atat de hrana solida, cat si de lapte.

In aproximativ acelasi timp, bebelusul tau va incepe sa inteleaga ce vorbesti cu el. Cunoaste deja o multime de cuvinte care descriu lucrurile, oamenii si situatiile din mediul sau apropiat. Acesta include Mama, numele sau, dar si un "da" sau "nu".

Rostogolirea, mersul de-a busilea, tararea: Copilul tau dezvolta moduri aventuroase de a se misca, putand astfel sa se apropie de lucruri care pana acum nu au fost accesibile. Fii atenta, de exemplu, cand ii schimbi scutecul. Nu mai poti sa il pui pe masuta de schimbat si sa mergi sa iei un alt body de schimb.

Insa, odata cu descoperirea palpitanta ca exista o lume noua dincolo de mama si tata, apare si inceputul anxietatii de separare in perioada 6-9 luni. In timpul acestei asa-numite faze de anxietate straine, copilul tau va dori sa se asigure ca-i oferi sprijinul de care are nevoie pentru explorarile sale.

Micutul tau se dezvolta repede: invata sa mearga! Prima data, acesta se ridica in fund, apoi in picioare - si inainte de a avea sansa sa tragi o gura de aer, a si plecat. Asa ca, mare atentie! Curajul de a face primul pas variaza de la copil la copil.

These fit to this phase of life

4 Phases of Life