It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.

Gura are un rol important în dezvoltarea sănătoasă a copilului tău. Respirația, mâncatul, percepțiile senzoriale – toate acestea necesită o coordonare perfectă între maxilar, limbă și buze. Alăptarea este cel mai bun exercițiu pentru acest lucru. La sân, bebelușul învață să-și coordoneze mișcările, să-și întărească mușchii și să se pregătească pentru următoarele sarcini care urmează – dentiția, mestecarea și, nu în ultimul rând, vorbirea.

[Translate to romanian:] the shape ot the orthodontic NUK teat

Pentru dezvoltarea tetinei ortodontice, NUK s-a bazat pe aceste cunoștințe. Chiar dacă nu mai alăptezi, tetina îi oferă bebelușului o experiență cât mai naturală.

Baza medicală din spatele acestui produs a fost dezvoltată de medicii dentiști Prof Dr. Dr. Balters și Dr. med. Dent. Müller. Ei au fost primii care au observat că mamelonul mamei își schimbă forma atunci când bebelușul este alăptat și doar atunci se obține o coordonare perfectă în gură. Această formă asimetrică este folosită chiar și astăzi ca model pentru toate tetinele NUK.

De asemenea, orificiul tetinei are un rol important – tetinele NUK au orificiul puțin mai în spate, ceea ce înseamnă că laptele se amestecă cu saliva, fiind mult mai ușor de digerat.  

Știm cât de important este ca bebelușul să nu înghită aer în timpul alăptării. De aceea, am dezvoltat sistemul de ventilare anti-colici, care creează un flux natural al curgerii lichidului. Împreună cu diferitele dimensiuni ale orificiului pentru lichide de consistență diferită, acest sistem este baza hrănirii cu biberonul, ajutând la prevenirea crampelor abdominale ale bebelușilor. 

De-a lungul mai multor decenii, NUK a cercetat forma până la cele mai mici detalii, a dezvoltat-o și a adaptat-o constant celor mai recente descoperiri medicale. Nicio altă tetină nu imită atât de bine procesul de alăptare și nu susține dezvoltarea sănătoasă a gurii, atât de natural precum originalul de la NUK.

Dovedit clinic*: Datorită formei sale naturale, tetina NUK este acceptată de majoritatea bebelușilor. Astfel, tetina este special adaptată atât pentru bebelușii care sunt hrăniți cu biberonul, cât și pentru cei care sunt alăptați.


*Pentru o combinație potrivită între alăptare și hranire cu biberonul* Moral et al. BMC Pediatrics 2010, 10:6.  Click aici pentru a citi studiul online..

Bine de știut