It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.
[Translate to romanian:] when kids become dry and clean
[Translate to romanian:] baby becomes dry and clean

Incet, incet se apropie timpul de a renunta la scutece - dar nu-l forta.

Cate scutece ai schimbat pana acum? O mie? Cinci sute? Si in loc sa fie mai usor, parca devine o provocare tot mai mare. In functie de temperamentul copilului tau, schimbarea scutecelor poate sa devina un camp de lupta. Dar, inainte de varsta de 1 an, este prea devreme sa te gandesti sa-l inveti cu olita. Chiar daca copilului ii place sa foloseasca olita, succesele vor fi trecatoare. Acest lucru se intampla din cauza ca acesta trebuie sa invete sa-si controleze muschii vezicii urinare si ai sfincterului – cateodata este chiar imposibil inainte de varsta de 2 ani.

Multi copii (in special fetitele) pot ajunge la aceasta etapa intre 12 si 18 luni, insa unii ajung mult mai tarziu. Cand vine acest moment, copilul tau te va anunta in felul lui ca nu se mai simte confortabil intr-un scutec. S-ar putea sa isi dea cu palmele peste cap, sa umble cracanat, sa planga sau chiar sa-ti spuna. Acestea sunt modurile prin care iti spune: “De acum, vreau sa fiu curat si uscat”.

Depinde de tine de cat de repede si eficient reusiti sa renuntati la scutec. Copilul tau are nevoie acum de multe laude si modele pe care sa le copieze atunci cand merge la toaleta si care sa-l ajute sa-si dea jos pantalonii si sa ii ridice. Nu este nevoie de o toaleta speciala – important este sa-l lasi pe copil sa aiba initiativa. Restul vine de la sine.

These fit to this phase of life

4 Phases of Life