It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.

Pregătirea corpului

Șase sfaturi pentru creșterea fertilității.

Activitatea fizică

[Translate to romanian:] preparing for pregnancy with running

Cu cât tu și partenerul tău sunteți mai sănătoși, cu atât dorința de a avea cat mai repede un copil, va deveni realitate.

De aceea, fă sport, în mod regulat, pentru a-ți pune corpul în mișcare. Jogging-ul, ciclismul sau înotul stimulează circulația, reduce stresul, toate acestea contribuind la creșterea fertilității. în plus, o condiție fizică bună te va ajuta să faci față "transformărilor" prin care corpul tău va trece pe parcursul lunilor de sarcină.

Hrana sănătoasă

Mai puține grasimi și hrana sănătoasă sunt întotdeauna benefice corpului tău - dar mai ales atunci când vrei să ajuți sistemul reproducător.

O dietă echilibrată conține o cantitate suficientă de nutrienți - cum ar fi, vitaminele și mineralele ce se găsesc în fructe proaspete, salate și legume sau calciu din iaurt, orezul și sucul de portocale. La fel de important este și fierul care ajută la furnizarea de oxigen în sânge (carnea roșie, legumele uscate, pâinea integrală) și iodul care este important pentru o bună funcționare a tiroidei (peștele sau kiwi).

O alimentație sănătoasă ajută, de asemenea, la creșterea fertilității partenerului tău. El ar trebui să consume, în această perioadă, multe vitamine, precum vitamina C, E și B12.  

Cantitatea suficientă de acid folic

în această perioadă, ar trebui să previi o posibilă carență de acid folic.

Acidul folic este o vitamină B, care, de exemplu, ajută procesele metabolice: cum ar fi, generarea de noi celule și de globule roșii.

S-a demonstrat că acidul folic crește fertilitatea și se găsește, de exemplu, în spanac, roșii și sfeclă roșie - oricum nu este suficient daca ți-ai propus să rămâi însărcinată. Pentru că în primele trei luni de sarcină, corpul tău va avea nevoie de mai mult acid folic, ar fi indicat să discuți cu medicul tău despre acest lucru. Acesta îți va recomanda să iei anumite suplimente de acid folic.

Măsurarea temperaturii bazale a corpului

Cu cât cunoști mai exact durata ciclului menstrual, cu atât vei ști, mai precis, zilele de fertilitate.

Astfel, în fiecare dimineață, la aceeași oră. măsoară-ți temperatur. În cazul în care observi o creștere, acesta ar putea fi un semn că ești la ovulație, deci că ai putea rămâne însărcinată. Dacă continui să-ți măsori temperatura și în următoarele perioade de menstruație și urmărești curba de temperatură matinală, vei putea ști cu o mai mare precizie când va avea loc următoarea ovulație. Momentul perfect pentru fertilizarea ovulului este în următoarele ore. Și, dacă în următoarea lună, creșterea temperaturii durează mai mult de optsprezece zile, permiteți-ne să te felicităm: s-ar putea să fii însărcinată!

Desigur, pentru a calcula cu ușurință zilele fertile, poți să folosești un calendar de fertilitate*.

*Important! Un calendar de fertilitate se bazează pe un simplu calcul. Te sfătuim să nu îl folosești ca metodă de contracepție dacă ciclul tău menstrual durează foarte puțin sau neobișnuit de mult. În acest caz, trebuie sa discuți cu ginecologul tău pentru a afla cauzele acestor tulburări.

 

Controlul medical

Din când în când, este recomandat să mergi la medic pentru o consultație - chiar mai des dacă, in ciuda tuturor încercărilor, nu reușești să rămâi însărcinată. Uneori, exista probleme medicale care pot fi ușor tratate.

Cel mai bine ar fi să îl iei și pe partenerul tău cu tine atunci când mergi la medic. Cu siguranță, medicul vă va efectua o serie de analize medicale.

Fiți relaxați

Mai presus de toate, pentru a rămâne însărcinată trebuie să petreci cât mai mult timp cu partenerul tău.

Chiar dacă nu obții imediat rezultatul dorit: nu te îngrijora! Momentele senzuale și romantice se dovedesc a fi mult mai productive decât "sexul programat", care vă poate pune pe ambii sub presiune.

Aproape 75% dintre cupluri trebuie să aștepte aproape un an pentru ca partenera să rămână însărcinată. După încă un an, șansele partenerei de a rămâne însărcinată se ridică la 90%.*

*Sursa: Qualimedic.com AG

These fit to this phase of life