It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.
[Translate to romanian:] baby's first mash

Primul piure

stadii de viata > 0-6 Luni

[Translate to romanian:] the first mash for your baby

Acum, bebelusul tau este din ce in ce mai mare. Si indiferent daca il mai alaptezi sau nu, nevoia sa de cat mai multi nutrienti si energie va creste si va cere treptat mai mult decat lapte. Intre lunile 5-7 de viata, poti incepe sa introduci si hrana solida in alimentatia copilului. Mai devreme de 5 luni, nu este necesar si nici nu este indicat sa ii dai hrana solida, deoarece acest lucru ar putea creste riscul de a dezvolta alergii. De asemenea, in acest stadiu, sugarii nu vor putea sa se descurce cu o lingura.

Cu toate acestea, incepand cu luna a 5-a, copilul tau ar trebui sa poata consuma alimente solide fine. Incepe usor cu cateva lingurite de piure de legume (cum ar fi morcovii) inainte de hranirea obisnuita cu lapte. Si nu te enerva daca il scuipa si incepe sa planga. Piureul de morcovi are o alta textura si un gust diferit fata de lapte si, de asemenea, trebuie sa fie mancat intr-un mod diferit. Multi copii sunt incantati de aceasta noua experienta, insa altii nu. Asteapta cateva zile si incearca din nou.

Odata ce bebelusul incepe sa accepte noua mancare, poti incepe luna de luna sa inlocuiesti laptele cu hrana solida. Incepe de exemplu, cu un amestec de legume, cartofi si carne, apoi, poti sa-i dai seara lapte integral si terci de cereale si, in cele din urma, terci de cereale si fructe la prânz.

 

Daca vrei sa gatesti tu pentru copilul tau, fii atenta la ingredientele pe care le alegi. In cazul in care cumperi mancare semipreparata la borcan, uita-te cu atentie la lista de ingrediente - chiar daca eticheta este mica. Un alt lucru important: pe langa mancare, copilul tau are nevoie sa bea si lichide. Acest lucru ajuta la digerarea hranei si la digestie. Bauturile potrivite pentru el sunt apa, ceai pentru bebelusi sau suc de fructe diluat si fara zahar.

These fit to this phase of life

4 Phases of Life