It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.
[Translate to romanian:] all about milk teeth
[Translate to romanian:] kid cleaning teeth

Ajuta-l pe copilul tau sa aiba dinti frumosi toata viata - cu o igiena orala adecvata.

Dintii de lapte joaca un rol crucial in dezvoltarea sanatoasa a dintilor permanenti. Primii dinti actioneaza ca inlocuitori ai succesorilor lor, avand nevoie de aceeasi ingrijire ca si dintii permanenti. Bazele unor dinti sanatosi sunt puse inca din timpul alaptarii, cand copilul tau invata miscarea corecta a suptului (apucarea cu gura si inghitirea), pregatindu-si maxilarul si cavitatea orala pentru viitoarele functii: cresterea dintilor, mancatul si vorbitul. In cazul biberoanelor, forma tetinei este foarte importanta. Aceasta ajuta la dezvoltarea naturala a maxilarului si incurajeaza copilul sa-si actioneze muschii limbii si ai maxilarului in acelasi fel ca si atunci cand este alaptat la san.

De asemenea, acelasi lucru este valabil si in cazul suzetelor. Este o mare diferenta daca copilul tau foloseste degetul mare sau o bucata din cuvertura de pat pentru a-si satisafce nevoia innascuta de a suge. In special, atunci cand primii dinti incep sa apara, o suzeta care ajuta la dezvoltarea naturala a maxilarului este cea mai buna alternativa. Cu totii am vazut cazuri in care dintii sunt iesiti in afara, ceea ce poate fi rezultatul nefericit al sugerii degetului mare pentru un timp indelungat. Dar nu trebuie sa te ingrijorezi: sugerea degetului mare pentru un timp scurt nu este o problema si, de la varsta de 3 ani, copilul tau poate sa-si gestioneze singur instinctul de a suge fara folosirea unei suzete.

Poate fi mai periculos pentru dintii copilului tau, daca acesta continua sa bea dintr-un biberon. Sucul de fructe contine mult zahar si acid, care se va aseza pe dinti, ii va ataca si va contribui la aparitia cariilor. Este de la sine inteles ca alimentele si bauturile care contin putin zahar sau nu au deloc zahar in compozitie constituie cea mai buna forma de protectie impotriva cariilor dentare - alaturi de profilaxia adecvata cu fluor. Si nu uitati sa spalati dintii copilului. Acesta trebuie sa invete sa-si spele dintii de indata ce au aparut - cel putin o data pe zi pana la varsta de doi ani si apoi in fiecare dimineata si seara. Si mereu sub supravegherea ta.

These fit to this phase of life

4 Phases of Life