It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.

Calitatea NUK - oferim tot ce putem pentru ceea ce este important pentru tine.

Copilul tau este cel mai important pentru tine. De aceea, la NUK, facem tot ce putem pentru a-l ajuta sa se dezvolte sanatos, chiar din primele zile – cu produse care de regula depasesc standardele de calitate. Generatii la rand, produsele NUK nu au lipsit din rutina zilnica a unui bebelus in peste 110 tari. Din cand in cand, NUK isi seteaza noi standarde – de la sistemul de ventilare NUK, pana la suzetele NUK Genius, cu o forma adaptata la maxilarul bebelusului, care au fost imbunatatite si mai mult. Poti afla aici mai multe detalii despre standardele de calitate si control, departamentul nostru de cercetare si alte studii importante.

Totul despre Calitatea NUK

Din Germania, in intreaga lume.

[Translate to romanian:] Logo of the independent German Fresenius Institute

Toate tetinele si biberoanele sunt produse in Germania, iar acest punct de productie, la fel ca toate celelalte puncte de productie din intreaga lume, este supus celor mai inalte standarde de calitate. Suntem atenti la tot, de la sursa de materii prime, pana la ambalaje, iar in Germania, produsele sunt supuse unor verificari frecvente de catre Institutul Fresenius. Produsele noastre de calitate certificata sunt foarte populare pentru mame si au trasnformat NUK intr-un standard care se gaseste in majoritatea spitalelor din Germania.

Inca de la etapa de dezvoltare a produsului, NUK se asigura ca nu doar preferinta cosnumatorului este luata in considerare, ci si toate standardele de calitate relevante. Prin alegerea materialelor noastre, ne asiguram ca respectam standardele de calitate nationale si internationale; folosim doar cele mai sigure materii prime. De exemplu, am dezvoltat un silicon nou, mai solid pentru suzete pentru copii de la 18 pana la 36 de luni, carora incep sa le apara primii dintisori. Folosind o procedura de testare stabilita pentru materialele noastre, alegem intotdeauna cei mai buni furnizori, care se angajeaza sa indeplineasca standardele noastre de inalta calitate.

Asamblarea automatizata si camerele de supraveghere monitorizeaza intregul proces de productie, unde, de exemplu, se verifica rezistenta la rupere si fiabilitatea pieselor asamblate ale fiecarei suzete. Masuratorile obtinute depasesc normele cerute. Un departament separat dezvolta si imbunatateste continuu aceste proceduri de testare. Insa, nu doar masinile verifica calitatea impecabila a produselor NUK la diferite statii de control al calitatii din fabrica, ci si angajatii care se bazeaza pe ochii lor antrenati si experienta la astfel de puncte de control.

NUK investeste continuu in verificarea si imbunatatirea calitatii produselor. Nu doar propriul nostru laborator testeaza produsele NUK direct la locul de productie, ci si Institutul Independent Fresenius, a carui cerinte depasesc procedurile legale si normative. De asemenea, TÜV (Comitetul German de Control Tehnic) verifica de doua ori pe an autorizatia NUK, deoarece originea marcii NUK este ca producator de produse medicale pentru care este necesara o licenta. Standardul ridicat care se aplica produselor medicale se aplica si in cazul tuturor produselor NUK. Toate aceste masuri inseamna ca NUK poate produce astazi la standardele de calitate de maine.

Produsele NUK trebuie sa indeaplineasca foarte multe standarde. Pentru NUK nu doar indeplinirea acestor standarde este importanta, ci si cunoasterea exacta a acelor standarde care trebuie sa fie indeplinite pentru a ajuta la dezvoltarea naturala a copiilor. De aceea, NUK are un rol important in comitetele de standardizare – sa prezinte propriile standarde inalte ale produselor pentru copii si sa le adapteze tehnologiilor de ultima generatie.

Chiar de la inceput, produsele NUK au fost dezvoltate astfel incat sa satisfaca standardele de siguranta germane si sa respecte reglementarile legale din numeroasele tari in care se gasesc.

 

Mediul joaca, de asemenea, un rol important pentru NUK - impactul asupra mediului si siguranta muncii sunt in permanenta verificate. In acest proces, problemele ecologice nu sunt niciodata puse in fata bunastarii copiilor. Astfel, la NUK, nu folosim materiale reciclate, deoarece aceasta este singura modalitate de a asigura siguranta totala a produselor.

Cercetarea si Dezvoltarea unor produse mai bune

De la prima tetina potrivita pentru maxilar pana la produse create pentru curatarea biberoanelor.

Inca de acum 60 de ani, de la dezvoltarea primei tetine potrivita pentru maxilar, NUK s-a dedicat in totalitate bunastarii copiilor. In aceasta perioada au aparut numeroase produse inovatoare care ajuta la dezvoltarea sanatoasa a copiilor si fac rutina de zi cu zi a parintilor mult mai usoara. Un bun exemplu este solutia de curatare NUK pentru biberoane, care, cu ajutorul enzimelor, descompune toate proteinele din lapte si face biberoanele si tetinele mult mai curate – de-a dreptul potrivite pentru copii.

Propriul nostru departament de cercetare si dezvoltare lucreaza zilnic pentru imbunatatirea produselor NUK si dezvoltarea de produse noi, practice si utile pentru familiile cu copii. Toti cei de la NUK joaca un rol important: angajatii interni, expertii independenti, cum ar fi oamenii de stiinta, moasele si medicii, precum si inovatorii si consumatorii – toti fac parte din echipa NUK si vin cu idei noi.

NUK cunoaste si testeaza toate inovatiile privind materialele prime si tehnologiile de fabricatie si le integreaza in dezvoltarea si fabricarea produselor. In acest sens, este deosebit de important sa cunoastem orice evolutie a materialelor. De exemplu, NUK poate acum sa ofere tetine fabricate dintr-un latex care nu contine alergeni detectabili si astfel nu cauzeaza alergii. Standardele inalte de siguranta ale produselor NUK inseamna ca dezvoltarea unui nou produs poate dura mai mult timp deoarece, in timpul procesarii unui material, o materie prima trebuie sa fie prelucrata pana cand se ajunge la materialul potrivit.

Procedurile speciale de simulare sunt de asemenea utilizate pentru a oferi cele mai bune produse posibile. De exemplu, in timpul simularii bautului cu biberonul, presiunea ventilului tetinei poate fi masurata si comparata. Rezultatele simularii sunt folosite ca baza pentru studiile ulterioare, care, in cele din urma, duc la imbunatatiri ale produselor, cum ar fi noul sistem NUK First Choice+.

La final, studiile facute in mod regulat examineaza in permanenta produsele NUK si efectele acestora asupra copiilor. Noile tehnologii si concluziile cercetarii sunt apoi aplicate oricarei probleme care apare si imbunatatirilor ulterioare introduse in procesul de productie.

Studii NUK

Fiecare studiu ne ajuta sa devenim din ce in ce mai buni.

Atat timp cat NUK exista, oamenii de stiinta vor testa produsele NUK si efectele lor asupra dezvoltarii copiilor. Rezultatele acestora sunt puse in practica in fiecare zi. Ele ajuta la optimizarea produselor incercate si testate si la dezvoltarea unor noi produse – in conformitate cu cele mai recente descoperiri stiintifice din medicina si psihologia dezvoltarii.

NUK a luat parte si la urmatoarele studii si lucrari publicate care pot fi descarcate aici:

Moral, A. et al.: Mechanics of sucking: comparison between bottle feeding and breastfeeding. BMC Pediatrics 2010; 10:6

Link to the publication:...

Herrmann, C.: Orthodontischer Flaschensauger: Eine Studienübersicht – Hintergrund, Daten, Fakten und Ergebnisse zum NUK-System. Co-Med 2010; 1: 53 - 55

Descarca publicatia sub forma de PDF

Hess, C.: Entscheidend ist die Form: Rolle von Flaschensaugern bei der Kiefer- und Mundraumentwicklung. Kinder- und Jugendmedizin 2009; 5: 300 - 301

Descarca publicatia sub forma de PDF

Arsenina, O.: Studying of sucking behaviour at healthy babies at natural and artificial feeding with use of NUK teats. Russian Journal of Orthodontics 2006; 35: 14 – 16 Study on sucking behaviour of healthy babies both naturally and using NUK teats.

Descarca publicatia sub forma de PDF

Good to know