It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.
[Translate to romanian:] Learning to eat and drink
[Translate to romanian:] little kids learn to eat

Acum, este etapa cand copilul intelege mult mai multe lucruri si are gusturi diversificate.

Pe masura ce micutul tau se apropie de-al doilea an de viata, el poate incepe treptat sa manance alaturi de restul familiei. Acum poti folosi o selectie de feluri de mancare pentru a-l obisnui sa manance sanatos. Insa, ce inseamna aceasta selectie?

Mancarea pe care o dai copilului ar trebui, bineinteles, sa satisfaca necesitatile sale nutritionale atat in ​​ceea ce priveste cantitatea, cat si ingredientele. Ar trebui sa asigure cresterea si dezvoltarea copilului tau, ajutandu-l in acelasi timp sa reziste infectiilor. Insa, este la fel de important sa te asiguri ca mesele sunt si gustoase. Asigura-te ca micutul tau primeste toate substantele nutritive importante de care are nevoie, fiind atractive pentru palatul gurii si facand mancatul distractiv.

In cazul in care copilului tau nu-i place gustul unui anumit fel de mancare, da-i acelasi tip de mancare intr-o alta zi (si inca intr-o alta zi dupa aceea). Asa cum spune proverbul: pofta vine mancand. Niciodata nu ar trebui sa fortezi copilul sa manance ceva sau sa manance tot din farfurie. El stie foarte bine cand este satul. Consumul de alimente va creste si va scadea in functie de personalitatea sa, de starea sa de spirit din acea zi si de etapa sa de dezvoltare.

Copiii care sunt crescuti cu o alimentatie sanatoasa si variata vor avea o baza solida pentru tot restul vietii. Cercetarile arata ca, daca unui copil i-a placut un fel de mancare la o varsta frageda, va continua sa-i placa mai târziu.

Legumele ar trebui, prin urmare, sa constituie baza dietei copilului tau si ar trebui sa fie incluse la fiecare masa, impreuna cu portii modeste de carne si unele grasimi in doze mici. Este important pentru copii sa bea multe lichide, la fel ca si adultii. .

These fit to this phase of life

4 Phases of Life