It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.
[Translate to romanian:] baby's first teeth

Primii Dinti

stadii de viata > 6-18 Luni

Un adevarat progres

[Translate to romanian:] first teeth

Un varf mic, alb straluceste intr-un zambet. Uraa, primul dinte! Un mare progres in dezvoltarea copilului tau - care inseamna invatarea de a manca la fel ca si cei mari si, de asemenea, un salt mare in invatarea de a vorbi, deoarece sunetele sunt mai inteligibile atunci cand are dintisori.

Nicaieri in corp nu exista atat de multi muschi si nervi ca si in gura. Activitaile de aici, care se petrec intr-un spatiu atat de mic, fac posibila supravietuirea si comunicarea interpersonala: respiratia, suptul, muscarea, mestecarea, inghitirea, vorbirea. De asemenea, expresiile faciale necesita aceiasi muschi si nervi. Limba joaca un rol important in aceasta interactiune perfecta, deoarece, daca nu poate fi miscata in mod corespunzator, atunci este foarte posibil ca totul sa se incurce cu adevarat.

Gura si limba ajuta la dezvoltarea copilului tau inca din prima zi: primul lucru pe care nou-nascutii il invata este suptul la san - de obicei, imediat dupa nastere. Dupa aceasta etapa, vine inghitirea. Cateva luni mai tarziu, mestecarea incepe cu primii dinti de lapte si, la varsta de aproximativ un an, copiii incep apoi cu disciplina suprema de dezvoltare orala: vorbirea.

Fiecare dintre acesti pasi se bazeaza unul pe celalalt. De aceea, dezvoltarea sanatoasa a palatului este foarte importanta pentru copii. Poti sa il sprijini in patru pasi: alaptarea si, daca este necesar, tetina si suzeta potrivita pentru a-si antrena muschii si pentru a-si satisface reflexul innascut de a suge. In timpul eruptiei dentare, masajul gingiilor este foarte important si benefic, si, odata cu aparitia primului dinte, trebuie sa invatam copilul cum sa-si curete dintii si cum sa aiba grija de ei.

Un dinte, mai multe semne.

Cu mult inainte de aparitia primului dinte, acesta si-a ocupat pozitia sa – primul dinte incepe sa se formeze intre saptamanile 6 si 8 de sarcina! Asa ca, salivarea este varful iceberg-ului. Pentru unii copii, eruptia dentara trece neobservata; pentru altii aceasta se face cunoscuta zile sau saptamani la rand. Unii au un flux de saliva crescut din cauza incercarii de a mesteca si baga in gura tot ce au la indemana. Astfel, bacteriile ajung usor in organismul lor, ceea ce poate duce in aceasta perioada la eruptii cutanate sau la diaree. De asemenea, mai pot sa apara si alte semnse cum ar fi probleme cu somnul, pierderea poftei de mancare, obraji rosii, agitatie sau temperatura crescuta a corpului.

Toate la timpul lor.

La unii copii, primii dintisori sunt vizibili la 4 luni, in timp ce la altii nu sunt vizibili nici la 6 luni. Insa, nu trebuie sa te ingrijorezi. Aceste varste reprezinta doar o medie. Perioada de aparitie a dintilor poate varia de la copil la copil.

NUK inele dentitie pentru toate stadiile

[Translate to romanian:] teething ring seahorse
 • maseaza cu diferite tipuri de materiale si nivele de duritate
 • ajung in toate zonele din gura
 • potrivite pentru toate stadiile dentitiei

NUK inele dentitie racoritoare

[Translate to romanian:] NUK extra cool teether
 • raman reci mai mult timp fata de inelele pentru dentitie conventionale
 • maseaza usor cu diferite nivele de duritate si texturi
 • 6 texturi diferite stimuleaza simturile bebelusului

NUK inele dentitie racoritoare de jur imprejur

[Translate to romanian:] NUK Cool All-Around Teether for babies
 • ajung si maseaza toate zonele din gura bebelusului
 • racorire intensa
 • suprafete moi si dure

NUK set inele dentitie

[Translate to romanian:] NUK Teether-Set for babies
 • mici, indemanatice si luminoase
 • doua inele cu nivele diferite de duritate
 • diferite suprafete texturate

NUK set inele dentitie racoritoare

[Translate to romanian:] NUK Cool Teether Set for babies
 • ajuta functiile motorii intr-un mod jucaus
 • doua inele cu nivele diferite de duritate
 • pot fi racite

NUK inele dentite sub forma de jucarie

[Translate to romanian:] NUK Twist & Play Teether for babies
 • elementele care se rasucesc ajuta functiile motorii ale copiilor
 • maseaza cu diferite suprafete texturate si nivele de duritate

NUK jucarii din latex

[Translate to romanian:] latex toys for babies

In perioada aparitiei dintilor, copiii baga in gura tot ce au la indemana. Asa ca, NUK a dezvoltat animale de jucarie in diferite forme, din cauciuc natural. Materialul este rezistent la rupere, astfel incat coltii micuti ai dintilor nu pot sa il deterioreze.

Mai multe subiecte si informatii suplimentare despre dentitie si produse

4 Phases of Life