It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.
[Translate to romanian:] learning to eat and drink
[Translate to romanian:] small kids learn to eat and drink

Incepand de la 10 luni, cei mai multi dintre copii pot sa se ridice, au cativa dintisori si pot sa apuce in mana tot ce au la indemana – incluzand, bineinteles, si mancare. Copilul tau nu mai este un sugar si poate sa manance de la piure pana la biscuiti si alte alimente solide. Acum este perioada cand puteti incepe sa mancati ca o familie. Cu alte cuvinte, poti sa pui de-o parte blenderul: este suficient sa pasezi mancarea sau sa o tai in bucatele mici.

Copilul tau este acum pregatit pentru un mic dejun cu paine si lapte. Taie o felie de paine integrala, intinde putin unt, tai-o in bucatele mici, astfel incat micutul sa poata sa le ia singur in mana. Laptele nu ar mai trebui sa fie intr-un biberon, ci intr-o cana (anticurgere, daca e posibil).

De asemenea, poti sa ii dai copilului bucati de fructe sau legume cu paine ca si gustari intre mese. Acestea ofera vitaminele necesare si sunt foarte agreate de copii. Incepe sa-i dai fructe si legume moi, ca si banana, pere moi, nectarine sau bucati de castravete. Apoi, poti trece la legume pe care copilul poate sa le muste, ca si morcovi sau bucati de gulie.

Este important sa retii ca din punct de vedere nutritional, fructele si legumele nu doar ca sunt bune, ci ajuta si la dezvoltarea muschilor. Acesta este un alt motiv pentru a-ti sustine copilul sa mananca ca si un adult – chiar daca, pentru inceput, nu totul este potrivit pentru el.

These fit to this phase of life

4 Phases of Life