It seems you are using an unsupported browser. Please update your browser to Chrome or Firefox for the complete NUK website experience.

NUK dezvolta produse care sa ajute dezvoltarea sanatoasa a copiilor. De aceea, acordam o importanta deosebita sigurantei materialelor folosite si testam cu atentie produsele NUK inainte de a intra pe piata pentru a vedea ca acestea sunt inofensive. Aici poti afla totul despre noile materiale si proprietatile acestora.

Tetine – Latex sau Silicon?

Doar o chestiune de gust

[Translate to romanian:] Latex or Silikon

Fie ca este vorba de un produs natural sau de un material sintetic special, toate tetinele NUK sunt moi si se adapteaza perfect in gura bebelusului. Desigur, poti sa alegi tetine din diferite materiale. In cazul in care nu esti sigura ce material este mai bun pentru copilul tau, poti sa-l lasi si pe el sa decida: multi accepta doar un singur material. 

Latex – substanta naturala rezistenta
Tetinele NUK din latex sunt produse din laptele de cauciuc (latex) al pomului de cauciuc si au culoarea mierii. Tetinele din latex sunt calde si moi la atingere. Sunt extrem de flexibile si rezistente la rupere - si, prin urmare, sunt potrivite pentru copiii care se lupta cu eruptia dentara. Cu originile sale naturale, latexul are un gust aparte. Lumina directa a soarelui sau grasimile comestibile deterioreaza latexul si il fac sa devina poros mult mai rapid. Cand o tetina de latex devine lipicioasa, acesta este un semn natural ca ar trebui inlocuita cu una noua, de obicei dupa 1-2 luni.

Silicon – materialul sintetic de inalta calitate
Tetinele NUK din silicon sunt fabricate dintr-un material sintetic de inalta calitate. Materialul transparent din silicon este usor de curatat si rezistent la caldura. Nici macar lumina directa a soarelui sau grasimile comestibile nu deterioreaza materialul. Tetinele din silicon au un gust si un miros neutru. Cu toate acestea, fata de latex, siliconul este mai putin rezistent la muscatura si rupere. Din acest motiv, NUK foloseste, de asemenea, pentru tetinele de marimea 3 un material siliconic mai ferm, mai rezistent la muscaturi. In cazul in care o tetina de silicon are urme de muscaturi mici sau alte semne de deteriorare, aceasta ar trebui sa fie inlocuita imediat. Din motive de igiena si siguranta, se recomanda dupa 1-2 luni inlocuirea tuturor tetinelor – atat din latex, cat si din silicon.

Biberoane – Sticla sau Plastic?

Doua materiale, un numar mare de beneficii

[Translate to romanian:] Bottles – Glass or Plastic?

Biberoanele NUK sunt fabricate din diferite materiale. Cea mai mare diferenta tangibila este intre sticla si plastic - ambele materiale sunt foarte potrivite pentru formule de lapte si pentru laptele matern. Aici poti gasi cateva aspecte care te vor ajuta sa te decizi.

Sticla – ecologica si igienica
Sticla este materialul clasic folosit pentru fabricarea recipientelor de baut - si, de asemenea, pentru recipientele de mancare pentru copii. Astazi, datorita rezistentei mari la zgarieturi, sticla este un material deosebit de rezistent si ecologic. NUK ofera produse din sticla borosilicata, care, datorita structurii suprafetei sale reticulate, este deosebit de rezistenta la caldura. Datorita nivelului ridicat de transparenta a sticlei, poti vedea cu usurinta daca in timpul curatarii acesteia mai ramane lapte sau alte reziduuri. Rezistenta ridicata la caldura iti permite sa cureti biberoanele de cate ori doresti sau chiar sa le fierbi. Si chiar daca le dai copiilor mai mari ceai sau suc in ele, sticla biberonului nu isi modifica culoarea.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa lasi copiii nesupravegheati cu un biberon.

Pentru o protectie in plus impotriva spargerii, poti folosi husa din silicon pentru biberoane de la NUK.

Plastic – usor si aproape indestructibil
NUK ofera biberoane fabricate din materiale sintetice din polipropilena (PP), poliamida (PA) și polifenolsulfona (PPSU). Acestea sunt deosebit de usoare si aproape indestructibile, fiind astfel cele mai potrivite atat acasa, cat si afara.
Biberoanele fabricate din polipropilena sunt semi-transparente, deosebit de robuste si pot fi folosite si pentru inghetarea alimentelor. Biberoanele fabricate din poliamida au aspectul cel mai asemanator biberoanelor de sticla, deoarece sunt foarte transparente. Acelasi lucru este valabil si pentru cele din polifenolsulfona, care, de asemenea, este un material cu un miros neutru si foarte rezistent. Ambele materiale sintetice sunt, desigur,fara BPA..
Cu toate acestea, plasticul nu este la fel de rezistent la caldura ca si sticla si nu este rezistent la zgarieturi. Cand biberoanele sunt zgariate in interior, ar trebui sa le inlocuiesti, deoarece germenii se pot instala mai usor in zgarieturi.
Sfat: pentru ca tu si copilul tau sa va puteti bucura mult timp de biberoanele de plastic, iti recomandam sa nu incalzesti sau sa dezinfectezi biberoanele in cuptorul cu microunde. Biberoanele NUK pot fi fierte si sterilizate cu abur.

Cerintele noastre pentru o calitate inalta se regasesc in alegerea materiilor prime, siguranta produselor, impactul asupra mediului si controlul constant al calitatii. Bazandu-ne pe propriile studii si descoperiri stiintifice, la NUK optimizam in mod regulat gama de produse. De aceea, pentru productia biberoanelor am renuntat la utilizarea policarbonatului (PC) care contine BPA cu mult inainte de interdictia legala. Aici poti gasi tot ce trebuie sa stii despre acest subiect.

Ce este BPA?
Abrevierea BPA vine de la Bisfenol A. BPA este o substanta din materialul sintetic policarbonat, care se gaseste in multe produse pe care le folosim zilnic, cum ar fi pungi de plastic sau ambalaje ale produselor alimentare, dar si telefoane mobile, CD-uri, ochelari de soare, adezivi si oja pentru unghii.

De ce este BPA criticat?
In timp ce folosirea BPA in productia materialului sintetic policarbonat a fost neobservata pana la inceputul mileniului, ulterior a aparut o discutie intre medici si oameni de stiinta privind efectele BPA asupra organismelor vii. Insa, studiile disponibile nu erau destul de concludente, astfel incat diferite tari si institutii au avut pareri contradictorii. Cu timpul, au aparut tot mai multe dezbateri privind aceasta tema si BPA s-a transformat intr-un subiect intens dicutat in mass-media.

Ca lider de piata cu multe premii pentru produsele sale de calitate, NUK are multi ani de experienta in producerea biberoanelor din materiale fara BPA, ca si sticla sau polipropilena (PP). Prin renuntarea la BPA, NUK le-a oferit din nou parintilor linistea de care aveau nevoie. Legea privind interdictia de a produce si comercializa biberoane care contin BPA a intrat in vigoare pe 1 iunie 2011. NUK a renuntat la biberoanele din policarbonat care contineau BPA si si-a putut schimba marca produselor ca fiind “fara BPA” cu mult inainte de aplicarea acestei legi in UE.

Care este evaluarea autoritatilor a riscurilor generate de BPA?
Pentru a afla ce au de spus autoritati precum Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) sau Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR) despre BPA, poti accesa site-urile:

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA)

Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR)

Din ce sunt fabricate produsele NUK fara BPA?
Gama de produse fara BPA este larga. Iti explicam aici ce tip de materiale sunt folosite.

Sticla
Unul dintre cele mai vechi materiale cunoscute de om este, de asemenea, utilizat de NUK in productia biberoanelor. Sticla este deosebit de igienica si rezistenta la caldura. In acest proces, NUK foloseste doar sticla borosilicata, care, datorita suprafetei reticulate, poate rezista variatiilor de temperatura.

PP (Polipropilena)
Polipropilena este un material sintetic, translucid, folosit de NUK pentru fabricarea biberoanelor fara BPA. Suprafata sa neteda il face sa fie placut la atingere. Este deosebit de rezistent la soc si este chiar potrivit pentru inghet.

PA (Poliamida)
Poliamida este un material sintetic cu un nivel ridicat de transparenta, fiind rezistent la chimicale - decolorare si opacifiere. Poliamida este fara BPA, dar nu este adecvata pentru cuptorul cu microunde.

Unde pot gasi mai multe informatii?
Multe detalii despre BPA poti gasi in FAQ 

Bine de stiut